?

Jag tror att jag är sjuk. Brukar vakna runt tio varje morgon, vilket är tidigt bara det, men i dag vaknade jag åtta!! Vilken normal människa, med goda morgonrutiner, sunt förnuft, Janssongener och fritid vaknar 8 am en söndag! Jag är i chock, innebär det här att jag inte är en riktig Jansson? Har avståndet mellan mig, mina syskon och de gamla gjort att jag skapat mig något eget? En egen dygnsrytm, och inte bara den Janssonska? (Det vill säga, ni sova länge, äta frukost vid 12, slåss om GP:s del 1 och sedan lägga sig i sängen med vad man får. Pappa brukar kasta till mig jobb/studier-delen...) Det här är läskigt, och lite konstigt. Är det sånt här som brukar hända när man flyttar hemifrån, vill jag aldrig lämna Elvhögsgatan... (lite ironi nu kära föräldrar, inbilla er inte något!)

Antar att det är dags att upptäcka Toronto på morgonen nu mer. Eller i varje fall kolla vädret genom fönstret, fixa frukost, ta täcket och sätta mig i soffan för att kolla på doktor snuggles. 



Dessutom kan jag berätta att det är en svartklubb i lägenheten under oss. Nu vet ni det!

Puss och kram! /Julia


Veckouppdatering!

De senaste dagarna har varit händelserika. Inte så händelserika att det har varit något extremt som har hänt, utan bara att vi har gjort ungefär samma saker som vi brukar göra. Det är ju trots allt så att människan är ett djur som är bundit till rutiner, och även om vi kämpar för att vara så fria som möjligt så är det faktiskt svårt. Det har ju blivit så att vi handlar veckans mat på söndagar, försöker masa oss till Drake Hotel för gratismat på måndagar och går till Royal Ontario Museum på onsdagar. Men egentligen är det faktiskt rätt så skönt att ha ett par saker som man vet att man ska göra. Det känns på något sätt som att tillvaron blir lite mer meningsfull då.

Men! Ett par saker har faktiskt hänt som sticker ut från det vardagliga!

I onsdags gick jag upp så tidigt som halv åtta, och tro mig, det är tidigt, för att handla bröd, ost och salami utan att Julia skulle märka något. När hon väl var uppe och färdig, dvs. runt klockan elva, så gick vi och Lotta ut och köpte kaffe. Julia hade ingen aning om att det var picknick som stod på schemat, så när vi väl satt på en parkbänk i Bellevue Park och plockade fram mackor och fruktsallad ur väskorna så fick hon ett stort leende på läpparna. Kate kom och mötte upp oss där, och det slutade med att vi satt i solskenet i en och en halv timma. Ganska bra sätt att fira Julias nya jobb om jag får säga det själv!



Efter picknicken gick vi hem och tog hand om tvätten. Jag har satt upp ett par spikar i rummet, en i väggen och en på vår byrå, så att vi kan hänga upp vår IKEA-smutsväska på. Med tanke på alla de hundra hålen som var i väggen när vi kom hit och att vi fick byrån av Bryan så tänkte jag att ett par till inte skulle spela någon roll. När tvätten var klar så skulle vi alltså, rutinbundna som vi är, gå till ROM. Väl där valde vi att kolla på den asiatiska vingen och någon annan vinge som visade sig vara skittråkig. Inte för att den asiatiska var den bästa jag någonsin har sett heller, men den visade sig i alla fall bjuda på flera tillfällen till ett gott skratt!


Frans hänger med den kinesiska stenkamelen



Frans chillar med kaninbuddha



Världens fulaste staty och Julia

När vi för första gången tröttnade på museét innan det hade hunnit stänga så gick vi till souvenirshoppen. Vi har varit där en gång tidigare, och redan då fastnade min blick vid det föremål som jag blev fast bestämd över att jag skulle köpa. Ett samurajsvärdsparaply! En så simpel men ändå så fantastisk uppfinning att jag helt enkelt blev förälskad vi första ögonkastet. Nu ser jag faktiskt fram mot regn-ovädret som stundar på måndag!



Måndag, som för övrigt ska vara över tio grader varm! Känns väldigt bra, med vetskapen om att det fortfarande är iskallt hemma i Sverige. Just för tillfället så är det faktiskt Julia som är ute på vift, och inte jag. Jag antar att jag brås mer på far min än jag trodde, för hittills så har jag visat på samma tendens att stundtals försvinna spårlöst på liknande sätt som han gör. Ja ja, nu får det väl räcka med tjat antar jag. Jag tänkte i alla fall att jag skulle säga "hej då" med en sista bild!



Puss och kram från valrossjulia!

JAAAAAAAAAAAAAA!!

JULIA JANSSON HAR FÅTT JOBB!!!! Kinestanten som jag skulle provjobba åt ringde aldrig, så idag gick jag på min andra intervju på Starbucks och 2 timmar senare ringde de och sa att jag fick jobbet! Så den 7e mars ska jag börja lära mig göra världens godaste latte! JIPPI!!!!!!!!!!
+ = jobb!


Och tack för det fina kortet Helena! Det var jättekul att äntligen få lite brev :)

Nu ska jag och Frans fira med bibliotektsbesök och annat skoj. Puss och kram!

Gårdagen och idag

Igår hade vi lite bekymmer med att komma på vad vi skulle kunna göra, så Julia tyckte att vi skulle promenera upp till Eglington avenue och gå till en affär hon hade sett på internet. Sagt och gjort, jag kollade upp vilken väg vi skulle ta för att komma direkt upp till affären, och samtidigt kunna ta en väg förbi något jag ville se också. Vi började promenera, och till en början gick det väldigt bra. Humöret var på topp och vädret var underbart. Efter ett tag var vi framme vid mitt mål, Casa Loma. Jag har sett många slott i mina dagar, men detta tog nog priset. Torn och tinnar åt alla håll och skumma statyer på enhörningar och dylikt var en del av det.



Fler bilder följer härifrån nästa gång vi går dit!

I alla fall. Vi fortsatte att gå, och efter ett tag tog Julias humör slut. Efter diverse mordhot hittade vi till en bensinmack där jag köpte henne en chokladkaka för att lätta upp stämningen. Vi fortsatte att gå, och ungefär lagom till att Julia säger att "vi går åt helvete fel!" så kommer vi ut på Eglington avenue, tjugo meter ifrån affären vi var ute efter. Efter att ha tvingat ur henne en (ett dussin) förnedrande ursäkter och ett par "Ja Frans, du hade rätt och jag hade fel" så gick vi in i affären. Efter drygt två minuter konstaterade vi att stället var en större besvikelse än vindruveläsken vi provade för ett par veckor sedan. Istället satte vi oss på ett café för småbarnsföräldrar och käkade baguetter och drack en kopp kaffe. Väl hemma hade vi gått nästan två mil och somnade nästan omedelbart båda två. 

Just det ja! Innan vi gick iväg så hittade jag ännu ett par lustiga prylar att leka med. En lång julgransbelysning kombinerat med en väldigt stor stege resulterade i att vårt rum numera pryds med en ytterst fin kvällsbelysning!


Även idag har jag fått ett tekniskt infall. Jag hittade en gammal LP-spelare i ett av skåpen för ett tag sedan, men utan högtalare eller förstärkare har jag ena struntat i den. Men så slog mig tanken att jag kanske kunde använda något annat som högtalare och förstärkare. Sagt och gjort, med LP-spelaren på en stol intill kopplade jag in sladdarna i VHS'en och vidare till TV'n, och vips har vi en fungerande skivspelare! Lägenheten blir bättre och bättre för varje dag!



Ikväll ska vi gå på en teater som Kate föreslog att vi skulle följa med på. Jag vet inte vad den handlar om, men jag har en känsla av att det kommer bli något väldigt konstigt. Ja ja, vi får väl se hur det går! Och bara för att skryta så vill jag tillägga att våren är på väg till Toronto, och att vi faktiskt hade 10 plusgrader igår! Ha det bra!

/Frans

Tusen pussar och kramar till Helena!

Grattis på födelsedagen världens bästa Helena! Hoppas att du har haft en toppendag för det är du värd!


Puss och kram önskar knäppgökarna :)

Onsdagar på ROM



Vi hittade en släkting till mamma Kerstin! :)



Vi började få lite tråkigt..



Så vi försökte roa oss bäst vi kunde...


Är det gratis så är det!!



Självlysande stenar.



Frans hittade rustningsavdelningen. Jag letade vidare och hittade..



en monter om hockeyutrustning bredvid en monter om svärd! Kanadensare är ett kapitel för sig ibland...

Nu ligger Frans och sover. Jag ska nog äta upp våra sista muffins så länge! God natt!

Ibland har man flyt!

Ha! Efter att ha missat ett samtal igår, ringde jag upp numret idag och frågade vad de ville. Tydligen var det Starbucks som hade ringt och ville att jag skulle komma på en andra intervju! Starbucks är här med inte längre bojkottat från min sida. Det här ska vi ta och fira på ett besök på ROM!!




/Julia

Intervju och jobb!

Idag har jag varit på intervju på en restaurang i downtown. Igårkväll ringde nämligen en kines och frågade om jag kunde komma förbi idag, och självklart kunde jag det! Det tog ett tag innan vi hittade till restaurangen eftersom den låg nere i det underjordiska shoppingkomplex som ligger under downtown, men någon minut innan ett (och intervjun började 1 pm. God framförhållning!) hittade vi äntligen. Jag fick prata med den franska chefskocken som berättade att jag minsann var meriterad för jobbet och att de behövde en extra i kassan och för lite allt möjligt, och undrade om jag kunde börja direkt. Klart jag kan, så kinestanten som ringde igår ska ringa imorrn igen och betämma tider och så ska jag provjobba i slutet av veckan! Om de gillar mig och jag gillar dom så kan jag få börja redan nästa vecka verkade det som. JIPPIII!!! Det verkar vara en ganska fin lunchrestaurang och enligt deras hemsida så serverar dom kandensisk/italiensk/fransk mat med asiatisk touch. Hahah det här ska bli intressant!



/Julia



Misslyckade scones och gratis mat

Alla hjärtans dag har firats med nybakade scones på morgonen (läs 12.00 kanadensisk tid), grejat med bibliotektkort, letande efter en bra plånbok till mig (eftersom kandensare har cirka 1000 olika mynt) och nu segande till komediserier medan vi bakat havreflarn och ätit upp alla havreflarn. Sconesbakandet gick väl sådär idag, de var goda men vi blev så törstiga som bara den av dem. Tillslut kom jag på att istället för en tesked salt och bakpulver hade jag haft en matsked av varje så det kanske inte var så konstigt att vi dessutom drack två glas vatten var till frukost...

Snart ska vi gå till Drake Hotel för veckans gratismat och livemusik. Förhoppningvis blir det något minst lika god mat denna veckan som förra! Lite jobbigt att det blåser halvt storm ute, men gratis är gott och då får man kämpa lite för det antar jag. 






/Julia


Nya raggisar och plusgrader

Äntligen!! Efter snart en månads väntan så har de så sällsynta och efterlängtade plusgraderna till slut infunnit sig, och det innebär att vi ska ut på nya upptäcktsfärder. Idag vandrar vi söderut med målet att komma ännu lite närmare CN tower, och ännu lite närmare Lake Ontario, som vi än så länge inte sett skymten av. Men innan vi börjar gå så är det dags för söndagssysslan nr.1, dvs att handla mat. Köttfärs, nudlar och grönsaker är det billigaste vi har hittat hittills, så det är vad vår diet består av för tillfället. På tal om det, morsan (Helena alltså), kan du skriva receptet på dina pannbiffar? Det hade varit mycket uppskattat!

Ikväll gör vi även vårt andra besök på den lilla retrobion Bloor Cinema för att se en 80-tals film som heter Labyrinth. Tydligen så är den regisserad av skaparen av mupparna, och det är ju allt som behövs för att få Julia på kroken. Om några dagar ska vi tillbaka dit igen för att se Casablanca från 40-talet. Väldigt härligt med en bio som visar gamla rullar, och faktumet att de kostar $5/film, dvs typ 30 spänn, gör det inte sämre.

/Frans

Idag är förresten sorgens dag, för Jag har upptäckt att det är hål på mina älskade blå raggisar! Så snälla världens bästa lilla Ludd, kan du sticka ett par nya och skicka hit? Du får välja färg och allt (helt enfärgade om du hittar garn), och storleken borde du ju veta vid det här laget. Jag lovar att betala i en massa kortspel när vi kommer hem!

/Julia

dag 20

Alla onsdagar kommer härmed spenderas på Royal Ontario Museum under de 2 ynka timmarna i veckan det är gratis att gå i deras lokaler. Igår hann vi med dinosuariedelen och "the bat cave"! 

Här kommer lite bilder från veckan som varit...



Den andra Malten vi hittat! På en påse den här gången..



Hund med underbett.



Gatukonst i Kensington.



Mataffär i Chinatown. Trevligt!



På måndagar äter vi gratis och ser på livespelningar på Drake Hotel.


Bild från dagens besök på ROM. Frans var riddare, jag var medeltidsprinsessa och vår rumskamrat Charlotte har medeltidstjomme/hippie. Lägg märke till Frans nya skor!!!

Kakbak

Idag har Frans skrivit med cv-grejer och jag har haft kak-cravings. Nån så in i bombens kaksugen har jag varit i flera dagar nu att jag inte längre stod ut. Frans fick släppa sitt worddokument och gå ut och köpa bakprylar så att jag kunde baka kladdkakemuffins och havreflarn. Det slutade med att muffinsarna blev lite brända av de två anledningarna att jag glömde dom och att ugnen är helt störd i huvudet. De små söta havreflarnen spred ut sig och bildade ett gigantiskt havreflarn, men bränt blev det i varje fall inte! Tack kära mor för utmärkta bakkonstsgener.

Nu ska vi äta havreflarnet och kolla på Sagan om konungens återkomst.

Dag 18 (enligt Frans. Jag har ingen koll längre...)

Tack för alla tummar som hållits (av de få som nu hade fått reda på det här), men det blev ingen intervju idag. 11.45 var jag framme vid Starbucks på Queen St W och Dovercourt, nervös men inriktad på att få jobbet, och så visade sig att chefen inte var där på grund av något "familjeproblem"! Bäst för honom att det var ett viktigt problem för jag (och min ständige följeslagare Frans) hade gått i 40 minuter i snöslask, och kissenödiga var vi också. Men jag fick i varje fall en gratis kaffe och en möjlighet att prata lite med personalen som stod i caféet. Som tur är verkade det vara en bra ställe att jobba på, så på torsdag får jag ro hem det där jobbet! Så alltså, torsdag klockan 20.00 svensk tid (dvs 14.00 för mig) får ni hålla tummen istället :)


/Julia

Dag 16 - "Impulsiva kvällspromenadsdagen"

Efter några dagar med feber och förkylning mår jag idag bättre. Dock inte tillräckligt bra för att orka göra något, men jag har i varje fall inte sovit bort hela dagen. Efter att ha segat bort halva dagen gick Frans ut och hittade billig bacon i någon kinesaffär så det blev lyxmat med carbonara, sen duschade jag i iskallt vatten (ofrivilligt!) och Frans gick ut på lite kvällspromenad. Efter en timme fick jag sms om att det skulle dröja lite innan han kom hem, och två timmar senare dök han upp. Jag råder Helena Gregorc till att ignorera resten av inlägget!!

















Fnissig som en 12-årig tjej visade han upp sitt senaste impulsiva infall (som han visserligen har tänkt på ett bra tag, men inte fått tummen ur att göra) Den är otroligt snygg gjord och tog tydligen bara kring en timme att göra. Och Helena, om du mot all förmodan läst vidare ändå, så var det på en bra studio han gjorde det, där de var noga med hygien osv. Inte på ett vardagsrumsbord med en vaxduk med tomtar på här inte!

Cool eller hur?! :)

Dag 15 månntro?

Idag är den första dagen på den tredje veckan för oss, och detta har Julia valt att fira genom att bli sjuk. I och för sig så har det varit på väg ett tag, (närmare bestämt ungefär lika lång tid som vi har varit här) och trots mina upprepade försök att hålla förkylningen stången så har den alltså nu infunnit sig med råge.

Och tråkigt nog som det kan vara att vara sjuk så har även internet strulat för oss i lite över ett dygn nu, vilket tidsmässigt sett inte är särskilt mycket. Däremot känns det desto längre, eftersom vår "isolering" här borta blir mycket mer tydlig. Man förstår verkligen att man är på andra sidan jordklotet, vilket är både på gott och på ont. Efter att ha tagit hand om min sjukling (som förövrigt ligger som snarkar högt i sängen) hela förmiddagen så har jag nu bestämt mig för att gå och handla. En stark jävla soppa står på schemat, och även om det inte botar Julia så hoppas jag att den ska stärka mig tillräckligt för att jag ska slippa hennes nuvarande situation, vilken jag än så länge har klarat mig undan.

Jobbsituationen för mig ser för tillfället väldigt spridd ut. Jag har hittat två jobb som speltestare på två internationella företag som skulle vara helt ljuvliga, men jag är inte säker på att jag uppfyller kraven de har. För första gången sedan jag någonsin började fundera på att jobba så tänker jag att jag kanske inte är bra nog för jobbet, och blir lite rädd för att bli nekad det. Men å andra sidan så tänker jag att "vem fan bryr sig" om det inte går vägen? Då får jag i alla fall lite kontakt med dem (förhoppningsvis), så att vi kan ha en dialog om vad jag behöver lära mig. Det lustiga är att jag känner mig helsäker på alla andra jobb jag skulle kunna söka, även om min kompetens skulle brista i de fallen också! Jag antar att det handlar om att jag faktiskt vill kunna jobba inom spelbranschen någon dag.

Nog med tjat, nu är det dags att kila ut. Hoppas ni har det bra hemma, för det har vi det (jag i alla fall)!

Dag 12

Idag har det sökts jobb! 10 gick jag och Frans ut och lämnade cv:n på alla tänkbara ställen längs Queen Street West. Den här gången blev det mest caféer och en och annan klädaffär. Får se om man får något napp, annars är det väl bara att söka vidare och vara mindre kräsen. Det är ju trots allt inte hur lång tid som helst det gäller. Vi hittade en affär fylld med kånken-väskor också! Det var en märkesaffär som bland annat sålde jackor för 10 000 (och då var de ändå halva priset på den). Lite kul att det var Gucci, Pucci, Lucci, Ducci, Succi och en massa Fjällräven!
Nu ska vi göra "chokladbollar" så att Kate (amerikanskan vi bor med) får smaka på lite svensk tradition!

Dag 11

Trots att vi inte har något jobb, någon träning/rep eller annat att göra på dagarna tycker jag att vi lyckas fylla tiden väldigt väl! Idag har vi haft fullt upp trots att vi inte gjort något stort och livsavgörande. Vi har sökt lite jobb, letat planscher, hittat grymma planscher, köpt grymma planscher, sett en avspärrad brottsplats full med poliser och polisbilar (en fembilsolycka, med poliser inblandade), fått gå i genom brottsplatsen, fixat lite mer i rummet (mest Frans. Han har snott allt som inte använts i lägenheten och släpat in det i vårat rum. Bland annat en trumma!), jag har kollat på Hotel Rwanda, Frans har lärt sig att använda lock när man gör popcorn i kastrull, vi har sett en mus till och Jag och Lotta gjorde en grym musfälla, Frans har sett en tvättbjörn och vi har ätit gröt och ägg till frukost (vuxenpoäng..). Ja, men det var nog det.
Här är sängen Stefan!
En sak till hände,vi hittade Mao i en antikaffär!

RSS 2.0