Under de senaste 5 dagarna har vi:

F - spelat trummor
F - blivit fotat av en tidning när han testade den nya Nintendo 3DS
F - ätit pizza
J - jobbat och fått sin första dricks 
J - fått sin första hemuppgift sen gymnasiet - Måste läsa starbucks vd, Howard Schultz, nya bok Onward som hon fick på jobbet...


Kvällsläsning...
J+F - Målat vårat köksbord tillsammans med Lotta. Hela lördagen försvann, men  vi hade kul och resultatet blev super!
J+F - Firat earth hour med att precis missa det enda vi verkligen ville se under timmen, det vill säga när de släckte CN Tower.
J+F - Fikat i solen och insett att vi vill vara i värmen nästa vinter (snö och kyla suger...)
J+F - Veckohandlat och kollat ut platser där vi vill bli bjudna på lunch av mamma och pappa Gregorc-Lööv.

Dessutom har vi äntligen fått godispaketet av Helena och Stefan! Frans blev väldigt nöjd över all lakrits... 


Vårat fina bord! Bättre bilder får ni när det är helt färdigt:)

Hej!

Nu är det ju ett tag sen vi bloggade sist, och ska jag vara ärlig så har inte så mycket hänt. Vi lever, äter fortfarande på vårat storkok av köttfärssås, går promenader, ser på bio, film, läser och har det allmänt gött! Solen skiner mestadels (förutom igår när det var snöstorm, men det försöker vi förtränga), Julia får gratis kaffe på jobbet, Frans slår händerna blodiga när han repar. Vi var på Röyksopp i fredags, dansade och skallade ihop, tyckte kanadensare var kassa på att släppa loss, kände doften av hasch och såg hur några i publiken skickade en joint mellan sig vilket kan förklara varför dom stod stilla och bara nickade i takt till musiken. Vi tränar på att skejta på Tischas gamla bräda, Julia är bättre än Frans, och Lotta som inte har en sjukförsäkring, lyckas alltid skada sig trots att hon inte ställer sig på brädan. Våra grannar röker på som vanligt, varmvattnet försvinner till kinarestaurangen under och ungarna på skolgården mittimot skriker varje rast. Så har vår senaste vecka sett ut och vi njuter av att ha en vardag som passar oss så bra!


Frans och skateboarden


Frans hittade en stol, ett par skidor och en kavaj som han ville ta med sig hem. Jag och Lotta fick honom att honom att ändra sig (fast han sparade kavajen..)

Grattis på dagen efter födelsedagen bror Björn!

Jag skrev faktiskt till dig på Skype så jag glömde det ju inte helt :)

Nu ska jag väcka Frans så vi kan gå ut i solen och skejta. Vi har nämligen hittat Tishas gamla bräda, och idag är det vår! (Äntligen...)

Grattis på födelsedagen pappa!

Idag är det 40 år sen (typ) pappa Per föddes, och det har vi firat med att jobba, lära sig hur man gör Frappuccinos (supergoda) och köpa en Holgakamera(Julia) och läsa och sitta och sola i en park med en kopp kaffe (Frans). Tusen pussar och kramar till pappsen! Nu ska vi ut i kvällssolen och promenera till en bokhandel.



Och pappa: kortet kommer! Köpte frimärke idag och ska posta det nu :) Puss och kram!

Om första jobbveckan...

Första jobbveckan är nu avklarad! Resan mot att bli världens (trollhättans?) grymmaste barista har börjat och snart är jag en fullfjädrad starbucksare som kan göra skinny hazelnut doppio cappuccino, extra varma och med inget skum, med bakbundna händer och ögonbindel! Under de 3 första dagarna fick jag lära mig baristadelen, en massa spännande saker om företaget och Howard Schultz (för er som missade lektionen om Starbuckshistoria i skolan, tryck här) och skriva på ungefär 10382813243 papper om att inte skvallra om Starbucks för utomstående och hur man värmde mackor i en ugn. Men idag däremot, fick jag lära mig kassan! (Så nu kan jag äntligen skriva kassaerfenhet på cvt, jippie!) Själva grundidén med Starbucks kassa är smart och enkel, men när det står 7 stressade kontorsnissar i kö och alla beställer speciallattar/americanos/cappucinos/macchiatos/mochas med olika siraper, lite skum, mycket skum, extravarma, olika stora, extra espressoshottar, med vispgrädde, utan vispgrädde, sojamjölk, laktosfri mjölk, fettfri mjölk, "wholemilk", decaf, half-decaf eller bara med en jäkla massa caramel-sås på toppen blir man lite lätt virrig efter ett tag! Dessutom var det meningen att jag skulle erbjuda gratis småkakor som tydligen är nya, och då var jag tvungen att fråga vilken de ville ha och fixa och trixa med det en bra stund (för självklart hade jag ingen aning om vad de olika kakorna hette, vilket krånglade till saken ytterligare..) Men i vilket fall som helst, nu är första veckan gjord, jag gillar jobbet, lär mig fort och har klarat mig jättenbra! 

Nu är Frans och spelar trummor uppe vid Dufferin någonstans, och jag sitter hemma och njuter av att få ha datorn i fred. Jag insåg precis att detta är första gången sen mitten på januari lördag och söndag faktiskt är lediga och inte vilken vardag som helst, om ni förstår vad jag menar. När man inte har något jobb och bara lever för dagen spelar det ju ingen roll om det är måndag, lördag, torsdag eller söndag, men nu är det första gången på ett tag jag har jobb och har "helg". Lite intressant... 

Och pappa, tro inte att jag har glömt din födelsedag på måndag bara för att du inte får något kort från mig i brevlådan på morgonen. Din dotter är bara lite seg och har glömt att köpa frimärke (resten är klart!), men det ska jag ska försöka fixa imorgon så du får det så snart som möjligt ändå. 

/Julia

Utdrag från veckans händelser

För ett par dagar sedan, säkert lite längre än jag minns, så var jag på väg till biblioteket. Men bara en bit hemifrån så stannade jag till i en liten affär som jag hade sett ett par dagar innan, där de sålde LP-skivor och allt möjligt annat. Jag gick in och började prata med de som stod där, och efter att jag nämnde att jag spelade trummor hemma i Sverige så berättade de att de har ett band som faktiskt saknar trummis. De bjöd in mig till deras studio på fredagen, dvs idag, så drygt kl. 18 så ska jag ta tunnelbanan till Dupont/Dufferin och äntligen få spela lite trummor! Har till och med köpt ett par trummpinnar och plockat fram hörselpropparna, så jag är minst sagt förberedd!

I måndags inträffade vad som nog är det mest underliga mötet i hela mitt liv. Kusin Andreas och hans gäng på två kompisar kom till Toronto för att träffa en kompis, och av något galet sammanträffande så bodde denna kompis inte mer än ett kvarter från oss. Det tog mig knappt fem minuter att gå dit, och det tog oss inte många minuter att inse att det säkert var första gången på 5 år som vi sågs! Konstigt hur man ska behöva resa till andra sidan jordklotet bara för att träffa sin kusin! Jag hakade på killgänget resten av dagen och sedan ett par timmar dagen efter också, innan de skulle resa vidare norrut. Skönt med lite maskulint umgänge som omväxling!


Idag skulle vi egentligen ha hämtat ett nytt bord, men tydligen så var Tisha tvungen att sticka till skolan för något extra. Det innebär att det är typ femte gången vi ska plocka upp bordet men inte faktiskt kan göra det. Det börjar ju faktiskt bli lite jobbigt att äta från stolar och en strykbräda! Förhoppningsvis så får vi hämta det senare idag istället!

/Frans

Första dagen på Starbucks

Så idag var min första dag på Starbucks, så strax efter 11 masade jag mig iväg för att hinna dit i tid. Det första jag fick göra där var att fylla i en himla massa papper om att jag inte ska skvallra om hur det går för företaget i aktier (som om jag skulle ens veta, eller bry mig!), inte avslöja alla "hemliga" recept (som hur man gör en espresso! För sånt är svårt att lista ut...), inte mobba någon eller allmänt skvallra för någon utomstående om hur det går för Starbucks. Efter det fick jag provsmaka på en latinamerikansk kaffesort som tydligen skulle ha en smak om citrus, och om en månad ska jag ha provsmakat alla kaffesorter så att jag vet vilka man ska rekommendera osv. Ytterligare lite pappersläsning senare fick jag äntligen lära mig, och göra lite kaffesorter! Min "lärare" Maryrose är jätteschysst och jag lärde mig faktiskt en hel del. Dessutom fick jag världens koffein/sockerchock av alla smakade kaffedrinkar, så när jag slutade var jag alldeles darrig i benen. Men alla där var supertrevliga och Maryrose påstod att hon ville att jag skulle jobba med dom första gången hon såg mig på min första intervju. Jag tolkar det som att jag har världens utstrålning och ser supertrevlig ut, och det är ju alltid bra! :)

Men i varje fall, dagen gick jättebra och fem timmar susade förbi! Nu gäller det bara att lära sig alla recept, vad alla där heter, vad alla förkortningar står för, hur man slår på kassamaskinen och alla rutiner. Piece of cake liksom! Som tur var har jag lite tid på mig, och Tom (chefen) påstod i alla fall att de inte skulle slå mig om jag gjorde fel. 

Nu ska jag ta det lugnt och försöka lugna ner mig lite. Är helt darrig!

/Julia

Frans övar sig på att vara hemmaman nu när jag jobba...



... och resultatet är lovande!

Ännu mer vuxenpoäng

Idag har vi varit superrediga och handlat inför veckan, lagat lyxmat och gjort tillräckligt många köttbullar/pannbiffar för att mätta en afrikansk by! Skulle nog våga påstå att vi har tjänat in ytterligare ett par vuxenpoäng, speciellt eftersom vi inte har ätit upp alla havreflarn jag gjorde igår heller (dubbel sats i och för sig...). 



Oliv/fetaostburgare med klyftpotatis. MOHAHA!



Den svenska och finska stolen. Snygga va?

//Julia

Och så här ser de ut!





Och jag kan hälsa att de var delikata!

Vuxenpoäng!

Nu är ytterligare en sak fixad inför min första jobbdag på måndag. Jag och Frans har varit på banken och fixat gemensamt bankkonto! Vuxenpoäng here we come! En trevlig liten kineskille hjälpte oss, och som det ser ut nu (om han inte lurade oss) kommer vi inte behöva betala något för kontot heller. Väldigt bra!

Nu ska vi äta våra egengjorda semlor! En provomgång inför fettisdagen på tisdag då vi ska göra massor med semlor..

/Julia

Stolmålning!

Vårat uppdrag sen vi flyttade in har varit att fixa stolar, så när Lotta för några dagar sedan hittade 2 stycken ute på gatan var vår lycka stor. Färg finns det massor av i lägenheten, och vi hittade även penslar och annat smått och gott, så i förmiddags tog vi tag i att göra 2 fula stolar till riktiga kungatroner!



En svensk stol och en finsk blev det! Vi måste ju sätta vår prägel på lägenheten liksom :) Nu ska vi bara hitta ett bord också så vi slipper äta från strykbrädan.

RSS 2.0