Dag 4 och 5

God kväll Sverige! Just nu sitter vi och dricker kaffe på Starbucks i en bokhandel och vilar fötterna. Dagens tanke var egentligen att vi skulle sitta och sega på något café någonstans hela dagen, men slutade med att vi gick, gick, gick, gick och gick lite till. Först för att leta reda på city guesthouse på bathurst och sen för att leta reda på nåt bra café att sega på. Det slutade iallafall med att vi har gått mycket idag..

Men anledningen till att vi behövde leta reda på ett nytt hostel är att vi fick lägenheten vi haft på G i typ 3 veckor, men att inflyttningen först kan ske den 1 februari och vi har bara bokat rum på vårat nuvarande hostel Canadiana tills den 27e. Visserligen skulle det kunna gå att lösa (igår kväll i varje fall) att vi skulle kunna flytta rum mellan lite rum och sovsalar på Canadiana, men det är vi inte riktigt så sugna på. Dessutom skulle vi hellre bo på något annat, lite mindre ställe ett tag. Vi får se hur det löser sig!
Lägenheten var iallafall bra och personerna som bor där verkade trevliga. Tisha (som äger lägenheten) verkade också vara schysst, så på den fronten känns det väldigt bra nu. Tydligen är Kensington market/China Town de coolaste och bästa kvarteren i stan! Vår adress kommer vara 636 Dundas Street West Toronto, och kollar ni upp det på google maps street view så är det lägenheten med fönstrena ovanför en videoaffär och snett ovanför en kinaresturang. Det kommer vara mitt i mot en skola och byggnaden är grå så kan ni dubbelchecka att ni är rätt:)
Gårdagskvällen slutade med att jag låg helt däckad i sängen av en taskig förskylning, så mer än så hände inte. Eller jo förresten, Frans fick Franc Gregorc-absitinens och köpte sig en hatt :)

Utanför City Hall där vi skulle fixa SIN. Det visade sig att vi behövde en adress först och eftersom vi inte hade det får vi fixa det imorrn istället.

 

Massey Hall. Neil Young? Live? Hoppas någon förstår...

Första och enda Malten vi har sett! Och den satt i en superexklusiv affärs skyltfönster:D

Inne i lågprisaffären Honest Ed. Där sålde de även "riktiga" asiatiska kistor, statyer, stolar och hästdroskor?

 

Honest Ed`s slogan...

I den affären fanns många knäppa saker, men den här tog nog priset. En sån skulle man haft hemma :D

 

En kille försökte sälja oss en gitarr med Jonas Brothers autografer på. Han hade försökt sälja den hela dagen men alla hade bara skrattat åt honom. Det gjorde vi med. Stackars försäljare...

Brandbil åt Wille!!!

Och slutligen, ett hus med en massa myror på. URK!

 

Nu vet ni att vi fortfarande lever!


Kommentarer
Postat av: Helena

Godmorgon!

Taskig förkylning är inget vidare när man har hela Toronto att upptäcka. Det glädjer mig att ni har upptäckt tjusningen med denna otroliga stad. Eller rättare sagt: metropol. Hälsar morfar,som alldeles bestämt blir både överlycklig och mallig. Vänta dock tills våren med att använda hatten. Kalla fingrar- Inga bilder Kalla öron - ???.

Krya på dig, Julia! Kramar från Helena

2011-01-26 @ 06:50:01
Postat av: Björn

Cirkus i Sthlm, Neil Young, Live, kanske 2003 eller nått... Bra men kanske inte så bra som 1971 i Massey Hall. Who knows? Får ladda ner CD´n!

2011-01-27 @ 07:17:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0