Where there is beer there is hope

Ni som känner oss vet att vi kan vara lite sega på morgonen, och idag var inte direkt något undantag. Klockan 12 väcktes vi av en städkille som kikade in och sedan tog det ytterligare ett par timmar innan vi orkade oss ut i kylan. Vi tog oss bort till Chinatown där det kryllade av kineser som sålde billig kinaskit och Canada/Torontosouvenirer. Inne i ett köpcentrum (som hette Dragon City haha) kändes det nästan som man var i Kina igen. Ingen bad längre om ursäkt så fort man råkade nudda varandra, utan här var det att knö sig fram. I Kensington market var det fullt med helknasiga och härliga människor! På cafét där vi värmde våra stelfrusna fingrar, satt ett par som kollade in en porrtidning och intresserat läste annonserna och utanför gick folk med gosedjur på huvudena, hiphopkineser, universitetsfolk och annat löst folk (som min kära mor hade uttryckt saken). Efter ytterligare en stunds promenad i -15 grader hittade vi världens bästa bokaffär! 2 våningar med kurslitteratur, anteckningsböcker, språkböcker och böcker om alla möjliga olika ämnen. Bokia är ju crap om man jämför med univertsitetsbokhandeln i Toronto! Och att sen kunna ta sina nya böcker, gå till närmaste café och bara ta det lugnt var ett skönt avbrott i våran annars så stressiga vardag...
Imorgon ska vi skaffa oss våra SIN-nummer (Social Insurance Number) som vi behöver för att få jobba, och sedan träffa Tisha, (tjejen vars lägenhet vi ska bo i) på lunch för att sedan kolla in lägenheten. Förhoppningsvis är det ett fint ställe, och om det inte är det så får vi helt enkelt se till att det blir det. Det ska bli skönt att få ett eget ställe, där det inte är fullt med folk runt om hela tiden och där det finns ett kök med fläkt (ärligt, jag dör av att lukta mat hela tiden! /Frans). Om vi har tur så hinner hon hjälpa oss att skaffa nya Kanadensiska telefonnummer också, så att vi slipper betala 4kr/sms resten av tiden vi är här.
Efter att ha kollat på lite andra resebloggar har vi sett att det verkar vara mycket bilder som gäller. Eftersom vi bara har tagit ca 5 bilder var sen vi kom hit (på grund av att det är för kallt för att ta av sig vantarna och knäppa ett kort) så har det inte blivit så mycket av det än, men några saker värda att föreviga har vi offrat varma händer för!

Kommentarer
Postat av: Helena





Det här går ju bättre än väntat!

Först lakan och täcke och sedan tvätt!

Jag blir ju ännu mer imponerad när jag ser att ni har hittat till den fantastiska bokhandeln!

Vuxet!

Helena

2011-01-24 @ 10:21:04
Postat av: Smufflan

STÖRRE BILDER!!!! :D

2011-01-24 @ 22:30:50
Postat av: Helena

Kl. är 21.30 och vi fikar med nybakade scones! Bättre än Doritos! Ni har väl precis vaknat till liv, kan vi tro!



Pappa har fixat ett nytt skype-konto och försöker träget bjuda in er till samtal. Nu är han osäker på vad han heter ... Stefan Lööv borde det vara. Men där det finns öl finns det hopp och det finns det ju!

Kram

Helena



2011-01-25 @ 21:36:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0